Отборът на Суонси пое глътка въздух във Висшата лига, след като постигна първа победа като гост в шампионата в последните си девет мача. „Лебедите“ се наложиха драматично над Кристъл Палас и по този начин се отлепиха от дъното на класирането в Премиърлийг.

Уелският тим, който от днес има и нов мениджър в лицето на Пол Клемент, се наложи с 2:1 и вече се намира на предпоследната позиция във временното класиране.

В наглед равностоен двубой на „Селхърст Парк“, гостите все пак успяха да вземат трите точки благодарение на точните попадения на Алфи Моусън и Анхел Ранхел. За домакините от Палас се разписа Уилфрид Заха с прекрасен гол.

Резултатът в мача бе открит три минути преди почивката. Гилфи Сигурдсон центрира остро в наказателното поле от фаул, където Моусън стреля с глава и даде преднина на гостите.

В 83-ата минута Заха изравни за Палас с изключителен гол. След атака отдясно топката бе центрирана около границата на наказателното поле, където нападателят я засече с акробатичен удар и направи 1:1.

Суонси обаче показа характер и в оставащите минути до края възстанови преднината си и с това да спечели и двубоя и ценните три точки.

В герой за „лебедите“ се превърна Анхел Ранхел, който вкара последния гол в срещата.

Така Суонси събра актив от 15 точки и вече е предпоследен, измествайки на последната позиция Хъл Сити. Палас пък е точно над чертата на опасната зона в дъното на таблицата.