Кристъл Палас постигнаха домакинска победа над Лийдс Юнайтед с 2:1 в мач от десетия кръг на английската Висша лига след обрат.

Гостите бяха излезли напред в резултата още в десетата минута, след като Паскал Струейк, който реагира най-бързо при добавка. Брендън Аарънсън стреля мощно, топката се отби в страничната греда и отиде между няколко футболисти, но Струейк беше най-съобразителен.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Нападателят на Лийдс Патрик Бамфорд, за когото днес беше първи мач от август насам, пропусна невероятна възможност да удвои преднината на своите.

Минута след това, в 24-ата, Одсон Едуар обаче изравни, вкарвайки за 1:1.

Палас беше по-добрият отбор през второто полувреме, но трудно намираше пробойни в отбраната на Лийдс до момента, в който Езе се разписа. Той нахлу в наказателното поле в 76-ата минута, малко с късмет укроти топката, но бързо стреля и я прати в мрежата за 2:1.

В последните десетина минути гостите опитаха да пренесат топката пред вратата на Кристъл Палас, които обаче се справиха с натиска и се измъкнаха от зоната на изпадащите, заемайки 15-о място с 9 точки, колкото има Лийдс пред тях.