Травмата, която доведе до принудителната смяна на Върджил ван Дайк за Ливърпул, не е сериозна. Това потвърди лично мениджърът Юрген Клоп след вчерашния успех с 3:0 над Саутхемптън.

Срещу бившия си тим Ван Дайк беше заменен в 54-ата минута, след като доста притеснително се хвана отляво на гръдния кош и седна на тревата. Очевидно болката, която изпитваше, беше доста сериозна и така на терена се появи Джо Гомес. Ситуацията стресна феновете на „червените”, тъй като не беше предшествана от кой знае колко сериозни сблъсъци.

В крайна сметка се оказа, че проблемът има предистория и всъщност 27-годишният футболист е играл с травмата по-време на целия мач срещу Пари Сен Жермен (3:2) от Шампионската лига през седмицата.

„Той получи тази травма преди мача срещу ПСЖ. Става дума за натъртване в областта на ребрата. Много е неприятно. Срещу Саутхемптън той получи още един удар в същата зона”, заяви Клоп.

„Не е много готино, но не би трябвало да се окаже нещо сериозно. Върджил сподели, че го е боляло дотолкова, че не е бил състояние да вика командите си. Това му отнема 60 процента от уменията”, пошегува се Клоп.

„Той би трябвало да бъде абсолютно окей, дано да е така. Не съм чул да има нещо друго”, завърши Клоп.