Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи интересен коментар по повод историческия за Ливърпул старта със 7 поредни победи в официални мачове. Германецът сподели, че в треньорската си кариера е имал случай, когато е загубил 7 пъти поред, а настоящите резултати на тима доказват, че „червените” могат да се справят с различни предизвикателства.

За първи път в своята история Ливърпул спечели своите 7 откриващи мача, а това стана факт в събота след 3:0 над Саутхемптън. Автогол на Уесли Хут и попаденията на Жоел Матип и Мохамед Салах дадоха пълен контрол на мърсисайдци в срещата, която е третата в поредицата от 7 срещи, които тимът ще изиграе в рамките 23 дни.

„Веднъж загубих 7 мача поред, а това беше едно съвсем различно усещане”, пошегува се Клоп след вчерашния двубой. „После обаче спечелихме 8-ия мач с 5:0, което беше много яко.”

„Изненадващо е, че се справихме, но всичките ни представяния дотук бяха достатъчни, за да победим в тези срещи. Видяхме различни предизвикателства, различни стилове на игра от опонентите. Момчетата бяха на място и бяха в състояние да отговорят на това.”

„Сегашната победа е добра, но идва следващия мач. Играем в сряда (срещу Челси в сряда за Купата на Лигата – б.р.) и после в събота (отново срещу Челси, вече за първенство – б.р.), а този период приключва с двубой срещу Манчестър Сити. Ще ни бъде тежко. Наистина обаче съм сигурен, че сме съзрели достатъчно, за да го разберем”, коментира Клоп.