Мениджърът на Челси Антонио Конте каза, че не е целял да се хареса на никой с изказването си, че разполага с твърде ограничен състав. В същото време италианецът каза, че неговите футболисти трябва да играят на 120% във всяка една среща.

„Не съм търсил симпатии никъде. Това е моето послание, което изпратих. Ситуацията е ясна. Ако клубът е взел решение да изпрати определени футболисти под наем в други отбори, то причината е, че те не са готови да играят в Челси“, коментира Конте.

„Аз съм треньор на този отбор. Моята цел е да подобря моя състав, да изстискам максимума от тези играчи. Аз трябва да направя така, че да подобря моя състав. Ние изцяло трябва да се фокусираме върху представянето си на терена. Трябва много да работим в тренировъчния процес. В клуба знаят много добре моето мнение. В същото време клубът се опитва да действа по най-добрия начин на трансферния пазар“, добави италианецът.

„Ние изпитваме сериозни проблеми от различно естество в началото на сезона. Ние трябва да бъдем готови и да демонстрираме най-доброто, на което сме способни в предстоящия мач.“

„Няма новини относно Диего Коста.“

„Мората започна да разбира това, което изисквам от него по време на мача. Той обаче се нуждае от време, за да се адаптира към нашия стил на игра. Неговата роля е нова и много трудна за адаптация в сравнение с другите позиции. В началото на сезона е лесно да кажа, че може би шест отбора ще бъдат замесени в борбата за титлата. Разбира се, че може да има изненади“, каза още Антонио Конте.