Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте остана изключително разочарован след изненадващата загуба с 1:0 в гостуването си на Бърнли в сряда вечерта. Това беше четвъртото поражение на Тотнъм в последните пет мача и идва само дни след успеха с 3:2 над лидера в класирането Манчестър Сити.

Италианецът дори сензационно намекна, че може да напусне тима само четири месеца, след като застана начело на „шпорите“.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Трябва да говоря с шефовете. Вероятно не съм толкова добър треньор. Тотнъм ме повика да променя нещата, но вероятно съм твърде честен, за да си затворя очите и да кажа: „Няма проблеми, заплатата ми е хубава, а аз искам да осъществя амбициите си“, започна Конте на своята пресконференция след двубоя.

„Правим всичко, за да променим ситуацията, но явно не е достатъчно. Аз съм отворен за всяко едно решение на управата, тъй като искам да помогна на Тотнъм. Четири загуби от пет мача не е добър показател. Аз не мога да се примиря с това. В събота ни предстои нов мач и това ще е подходящ момент да оценим ситуацията. Аз не съм свикнал с такова положение на нещата. В последните пет мача играем като изпадащ отбор. Нещо не е както трябва и аз съм готов да поема отговорност. Искам да завърша сезона, но 4 загуби в пет мача е неприемливо”, продължи италианецът.

„Клубът сменя треньорите, но играчите остават същите. Затова и няма промяна в резултатите. Аз съм честен човек, за да приема тази ситуация и ще обявя това пред ръководството. Не е правилно да продължаваме така и да губим мачове. Не мога да се примиря с положението към момента, а то не е приемливо за никого“, завърши мениджърът на лондончани.

Вчера стана ясно, че Антонио Конте взима третата най-голяма заплата сред мениджърите във Висшата лига. Според условията на договора му с „шпорите“ той получава по 15 милиона панда на година. С по-големи възнаграждения са само Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Юрген Клоп (Ливърпул).