Сеск Фабрегас най-вероятно ще напусне Челси през лятото, а основни кандидати за неговия подпис са Ливърпул и Манчестър Юнайтед, твърди британското издание Daily Star.

Твърде вероятно е испанецът, за когото лондончаните най-вероятно ще искат над 20 милиона британски лири, да предпочете да играе в отбора, който спечели квота за Шампионската лига за следващия сезон.

Фабрегас не само е резерва в Челси, а и ще бъде част от футболистите, с които Антонио Конте ще се опита да се раздели през лятото. Испанецът прибира твърде висока заплата, а има изиграни само десет мача за "сините", в сравнение с 33-те на Нголо Канте и 28-те на Неманя Матич.

С неговия трансфер Конте се надява да покрие поне половината от сумата за привличането на Тиемуе Бакайоко от Монако. Твърде вероятно е и Ливърпул, и Манчестър Юнайтед да играят в Шампионската лига през следващия сезон.

Двата отбора имат шансове да го направят през първенството, а за "червените дяволи" резервен план е турнирът Лига Европа. Те играят на полуфиналите срещу испанския Селта Виго, а останалите два отбора са Аякс и Олимпик Лион. Победителят от турнира печели квота за Шампионската лига.