Бившият наставник на Интер - Антонио Конте, сподели мнението си за представянето на Ромелу Лукаку в Челси. Белгиецът се представя доста силно след трансфера си на "Стамфорд Бридж" през лятото, като вече има 4 гола в 8 мача, но италианският специалист смята, че той може повече.

"Мисля, че той може повече, особено от гледна точка на техника. Ромелу вече е нападател от най-високо ниво, но както всеки друг футболист и той трябва да продължи да се развива", заяви Конте.

"По време на мач има моменти, в които Лукаку трябва да бъде активиран. Дори и в момента той е един от най-опасните нападатели, срещу които може да се изправиш, защото може да бъде опасен във всяка зона на терена. Когато разполагаш с такъв тип нападател, трябва да го използваш максимално, а ми се струва, че в Челси не знаят точко как. Миналия сезон те нямаха типичен таран и ротираха играчите в атака, но сега Ромелу е тежък нападател, който привлича вниманието на защитниците. Ако лондончани открият как да го използват правилно, ще бъдат основен фаворит за спечелване на Шампионската лига", убеден е Конте.

Конте познава достатъчно добре Лукаку, като двамата работиха заедно в Интер, като миналия сезон "нерадзурите" спечелиха титлата в Серия А за пръв път от 10 години, а белгиецът се отчете с 24 гола.

"Един треньор може да развие даден играч. Смятам, че работихме чудесно с Лукаку през последните две години. Той е много специфичен тип нападател. Много е опасен в наказателното поле. В същото време, когато стартира от центъра на терена е изключително бърз. Много е трудно да намериш подобен играч, който да е типичен таран, но да може да атакува и от задна позиция. Подобни характеристики виждам и в Ерлин Халанд. Следях Лукаку отдавна и го исках в Челси още когато той беше в Уест Бромич", допълни специалистът.