Джорджо Киелини сподели, че мачът с Челси ще бъде най-лесният за Ювентус в следващите седмици. „Старата госпожа“ приема действащия европейски клубен шампион в Торино.

Юве посреща „сините“ в сблъсък от група Н на „Алианц Стейдиъм“ тази вечер след труден старт на сезона в Серия А, като тимът е на десета позиция след шест кръга, но централният защитник смята, че големият двубой ще извади най-доброто от отбора.

„Мачът с Челси е най-лесният, който ще играем в последните седмици. Това са страхотни срещи, защото е лесно да се подготвиш за тях, напрежението е максимално и всичко е на най-високо ниво. Играем първия си домакински мач в Шампионската лига срещу европейския шампион, който се подсили след спечелването на трофея, така че ще бъде страхотен двубой, колкото труден, толкова и стимулиращ. Сигурен съм, че ще играем добре и че всички в клуба, ние най-вече, треньорът, феновете, искат да изиграем силен мач. Безсмислено е да отричаме, че Пауло е ключов играч за нас. Но ние сме отбор, който може да преодолее неговата липса. Разполагаме със силен състав, който ще бъде готов и ще превъзмогне отсъствието му“, сподели капитанът на „бианконерите“.

„От Киеза очаквам това, което прави сега, че и по-добре. Мисля, че се справя много добре, защото за да дойдеш в Юве и да играеш толкова добре, колкото го направи миналата година, не беше лесно. Но играейки на Европейското и отбелязвайки важни голове го постави в позицията, че вече не е младото момче, от което се очаква да се представя окей. Сега очакванията са по-големи върху него. Точно заради това тази година е далеч по-трудна за него от предишни години. Всеки отбор, който участва в Шампионска лига, трябва да иска да я спечели. Утре се изправяме срещу европейския шампион, ще бъде страхотна вечер независимо от това, което се случи…емоциите от това да играем тези мачове са тези, които те карат да правиш велики неща. Нашата страст да стигнем до финала, не знам дали ще стигнем до него, но е наша цел, която трябва да преследваме. Това прави разликата“, коментира наставникът на Юве Масимилиано Алегри.