Италианският Ювентус излъга европейския шампион Челси и го надви с 1:0 при домакинството си на „Алианц Стейдъм”. Единственият гол в Торино падна в 11-ата секунда след подновяването на играта през втората част, когато Федерико Киеза наказа „проспалите” изяви на бранителите на англичаните в защита и вдигна на крака тифозите в северната част на Италия.

Мачът се разви изцяло по вкуса на „бианконерите”, които успяха максимално да затруднят „сините” от Лондон, които трудно успяваха да пробият средата на Юве и рядко стигаха до опасности пред вратата на Войчех Шчесни. Юве, от своя страна, работеше изцяло на контраатака, което донесе трите точки на отбора, воден от Масимилиано Алегри и Юве вече има шест пункта в своя актив, докато Челси остана с три след два изиграни мача.


В шестата минута гостите от западен Лондон стигнаха до добра възможност за гол след ъглов удар, но ударът на Ромелу Лукаку бе отразен от вратаря Шчесни. Челси натисна своя съперник, натиквайки го в неговата половина, но в 16-ата минута Адриен Рабио открадна топката и се понесе към вратата на Челси, но пасът му надясно за Киеза бе доста неточен. В 20-ата минута "бианконерите" бяха много близо до отбелязване на гол, след като Федерико Киеза набра жестока скорост след отбраната на "сините", която пак се пропука и напредна отдясно, но острият му удар премина край вратата на Менди.

В 31-ата минута Рабио шутира много добре отляво по диагонала, но ударът отлетя аут и не се наложи Менди да се намеси. В 40-ата минута Федерико Бернардески имаше изгоден шанс да атакува лондонската врата от фаул пред границата на наказателното поле на Челси, но стената на "сините" отби удара на халфа на домакините.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

В 11-ата секунда след подновяването на играта Федерико Киеза откри резултата за "бианконерите". Федерико Киеза бе изведен в наказателното поле на Челси и с плътен удар с левия крак през бранител на Челси откри резултата - 1:0.

В 52-ата минута Кай Хавертц опита да даде успореден пас за Жоржиньо на дъгата на наказателното поле, а Мануел Локатели се протегна да пресече, след което топката премина заплашително близо край левия страничен стълб на Шчесни. След последвалия корнер полският страж на домакините се намеси да избие напред топката.

В 64-ата минута Киеза даде изключителен пас надясно за Куадрадо, който бе в наказателното поле на Челси. Колумбиецът подаде успоредно за Бернардески, който стреля фронтално пред Менди, но неточно. Челси опита да притисне италианския шампион, а в 75-ата резервата Хъдсън-Одой центрира много качествено за Лукаку. Белгиецът надскочи Локатели във въздушен двубой и стреля с глава, ала не намери целта.

Осем преди края Матео Ковачич видя страхотно Лукаку в наказателното поле на Юве, а белгийският нападател се завъртя край Бонучи и шутира с левия, но безкрайно неточно над италианската врата. Две преди края Хъдсън-Одой центрира за Хавертц, чийто удар с глава излезе аут.

В петата минута от добавеното време Кай Хавертц отново стреля с глава след ъглов удар, но за трети път в срещата не нацели очертанията на вратата и това бе последният щрих от срещата.

FT / ЮВЕНТУС - ЧЕЛСИ 1:0

1:0 Федерико Киеза (46)

Рефер: Хесус Хил Мансано /Испания/

Стадион: „Алианц Стейдиъм” /Торино/

Стартови състави:

Ювентус: Войчех Шчесни – Матайс Де Лихт, Данило, Хуан Куадрадо, Алекс Сандро, Леонардо Бонучи, Федерико Бернардески, Федерико Киеза, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Родриго Бентанкур

Треньор: Масимилиано Алегри

Челси: Едуар Менди – Антонио Рюдигер, Маркос Алонсо, Андреас Кристенсен, Жоржиньо, Тиаго Силва, Матео Ковачич, Ромелу Лукаку, Хаким Зиеш, Сесар Аспиликуета, Кай Хавертц

Мениджър: Томас Тухел

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА H

МАЧОВЕ НА ЖИВО