Конте подкрепя по-късия трансферен прозорец

Мениджърът на Челси Антонио Конте изказа своето одобрение на реформата, която Висшата лига извърши с трансферния прозорец. Както вече се знае, през 2018 година трансферното лято за елитните английски клубове приключва на 9 август или иначе казано – дни преди първия мач за сезона.

Революция в трансферния прозорец за Висшата лига

Не всички тимове от първенството на Англия подкрепиха решението, но с мнозинство 14 от 20 промяната влезе в сила. „Съгласен съм с това решение. То е добро”, коментира Конте.

„Ако имаш план, то е ясно, че не можеш да си позволиш да чакаш. Ако си решил, че тези играчи остават, няма никакъв проблем.”

Манчестърци били против промяната в трансферния прозорец

„В Италия гледната точка е същата. Трансферният пазар е труден за треньора, чакаш да дойдат новите играчи и понякога губиш някои от своите. Не обичам тези месеци. След като срокът става по-къс, това е добре”, допълни Конте.

Свързани материали

  • Шефът на Юве похвали англичаните за реформата с трансферите Шефът на Юве похвали англичаните за реформата с трансферите
  • Франция готова да подкрепи ранно затваряне на трансферния прозорец Франция готова да подкрепи ранно затваряне на трансферния прозорец
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Челси Антонио Конте

Англия