Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота приветства новият срок за трансферния прозорец на английската Висша лига. Босът подкани и Серия А да предприеме сходен подход.

Днес клубовете от Премиършип обявиха, че през следващата година краят на трансферното лято, в което ще могат да купуват играчи, ще настъпи на 9 август. Това е четвъртъкът преди първия мач от първенството за сезон 2018/2019.

Революция в трансферния прозорец за Висшата лига

Марота, който е също така президент на Асоциацията на спортните директори, от доста време лобира за подобен ход. „Това е решение, което очаквах с огромно удовлетворение”, коментира шефът на „бианконерите”.

„Това е верният път. Когато трансферният прозорец е толкова дълъг, се създават трусове. Един добре управляван клуб успява, като планира своята трансферна кампания. Пазарът трябва да бъде лимитиран, не би трябвало играчите да сменят отборите, щом първенствата вече са започнали.”

„Нашата Серия А сега трябва да адресира въпроса до Италианската футболна федерация, като изрази силното мнение на всички клубове. Решението тук зависи само от нашата федерация, но всички големи лиги трябва да последват този пример”, допълни Марота.