"Не обичам да говоря за класиране в Шампионската лига, защото моята амбиция е да печеля титли и трофеи, но в нашата ситуация ще бъде като титла, ако се класираме в топ 4". Това обяви мениджърът на Тотнъм Антонио Конте след разгромната победа над Евертън с 5:0 миналата вечер.

"Шпорите" се намират в колеблива форма в последните седмици, но след убедителния успех над "карамелите" все още имат шанс да се борят за топ 4, като те изостават с три точки от четвъртия Арсенал, който е изиграл мач по-малко. "През януари взехме двама играчи, които ни направиха по-завършен отбор. Мисля, че можем да се борим да изпълним нашата цел. Важно е да имаме тази амбиция и да не я крием. Ще дадем всичко от себе си и накрая ще видим какъв ще е резултатът. Сега ни остават 12 мача и нямаме шанс за трофей. Нашият трофей ще бъде класиране за Шампионската лига", коментира Конте след победата над Евертън.

Според италианския специалист фактът, че Тотнъм отпадна от всички други турнири, ще се отрази добре на представянето във Висшата лига. "Когато имаме повече дни за подготовка, е трудно да ни победиш. Големият проблем идва, когато играем мачове през няколко дни. Сега имаме само една цел и ще се опитаме да завършим сезона по възможно най-добрия начин", каза още Конте.