Хари Кейн продължи да играе главна роля в кампанията 2022-23, въпреки че пропусна решителна дузпа срещу Франция на четвъртфиналите на финалите на Световното първенство в Катар. Кейн вече е има 198 гола във Висшата лига, докато преследва рекорда на Алън Шиърър от 260 попадения.

"Мисля да говоря за Хари, смятам, че губим време да обясняваме какъв тип играч е той. Повтарям, говорим за наистина нападател от световна класа и той ще бие всички рекорди, свързани с голове. За нас той е важна отправна точка не само за гола, но и на терена и с Юго, нашият капитан.

Особено в трудните моменти, Хари, знаете, че той е готов да се бори, готов е да помогне на съотборниците си, готов е да реши ситуацията с гол, с асистенция. Нека продължава по този начин, да се изправя срещу всяка ситуация, положителна или отрицателна, винаги със страхотен дух и характер, за да преодолява трудностите", сподели Антонио Конте.

Кейн е постигнал най-малко 24 гола за "шпорите" през последните си осем сезона в Северен Лондон, като неговите 264 гола за клуба са записани само в 411 изяви.