Звездата на Челси Еден Азар посочи ясно каква е целта пред тима оттук до края на сезона след класирането за финала на ФА Къп. „Сините” от Лондон имат шанс да приключат кампанията с трофей, след като победиха с 2:0 Саутхемптън в полуфиналите.

Жиру: Искам трофея във ФА Къп

Те си уредиха финал срещу Манчестър Юнайтед на 19-и май и за втора поредна година ще спорят за трофея в най-стария футболен турнир на планетата. Наред с това, по думите на Азар, тимът ще продължи да преследва и трудната мисия в първенството – класиране в топ 4. Към момента пет точки делят „сините” от четвъртия Тотнъм, който разполага с 68 на сметката си при оставащи 4 кръга до края.

Азар: Петото място може да е добро за Челси

Не толкова отдавна Азар заяви, че 5-ото място би могло да се окаже от полза за Челси, но сега явно е променил гледището си. „Дадохме всичко от себе си (срещу Саутхемптън – б.р.). Играхме добър футбол, особено през второто полувреме, контролирахме мача”, каза 27-годишният белгиец.

„Сега сме във финала. Първо ще играем за Висшата лига, а едва после ще мислим за финала срещу Манчестър Юнайтед.”

„Саутхемптън разполага с наистина добри играчи, така че трябваше да внимаваме през цялото време, когато топката беше у тях. Когато си в състояние да вкараш втори гол и да затвориш мача, трябва да го сториш. Сега ще се насладим на финала.”

„Дали пето място в Лигата и ФА Къп ще значат добър сезон? Не, ние искаме финиш в топ 4 и ФА Къп. Такава е целта”, заключи Азар.