Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че Арсенал е фаворит за финала за Купата на Англия, защото това е единственият шанс на „артилеристите“ да спасят сезона си.

„Единственият шанс на Арсенал да спасят този сезон е да спечелят Купата на Англия. Именно заради това ние трябва да намерим правилната мотивация, за да победим на финала. Мачът ще бъде много труден, както целият сезон до тук. Арсенал няма да играе в Шампионска лига за първи път от толкова много години. Ние трябва да сме подготвени. Аз не говоря за тактика, а за мотивация, за дух, за нашите сърца и за борба. Ако покажем всичко това, имаме шанс да спечелим дубъл. Ако не, рискуваме да загубим“, коментира Конте.

„Това е истинската опасност за нас. Да мислим, че сезонът е приключил. Ако победим или загубим, ситуацията няма да се промени. Ние трябва да имаме шампионско мислене, а не на губещи. Важно е да празнуваме, както го сторихме днес. Насладете на този момент с вашите семейства, с феновете и празнувайте титлата, защото този сезон не бе никак лесен. От утре ще се опитам да обясня на играчите, че този сезон може да бъде великолепен“, добави италианецът.

„Ако не бяхме спечелили титлата, сезонът щеше да бъде добър. Сега я спечелихме и сезонът е невероятен. Сега мисля, че сезонът може да стане фантастичен, ако спечелим финала за Купата на Англия. Ние трябва да намерим правилната мотивация“, каза още Антонио Конте.