Заместник-председателят на Брайтън и Хоув Албион Пол Барбър заяви, че клубът не е бил питан дали може да бъде ползван техния стадион „Амекс" в случай на рестарт във Висшата лига. Вчера се появиха информации, че един от вариантите, които разглеждат от Висшата лига е провеждането на всички мачове при затворени врати на неутрални стадиони.

Говори се, че „Амекс“ е едно от разглежданите съоръжения, но Барбър смята, че информациите не са истина.

„Не са ни питали дали нашия стадион да бъде използван като неутрално място за всички останали мачове от Висшата лига -  нито от колегите ни от лигата, нито от правителството или полицията. Към този момент не сме имали такива дискусия, така че не мога да кажа защо нашият стадион е включен в информациите“, написа Барбър в изявление на официалния уебсайт на клуба.

Днес британския „Telegraph“ излезе с новината, че има голям разрив между първите 14 клуба във Висшата лига и тези в долната шестица, като има опасения, че борещите се за оцеляване ще се опитат да блокират завършването на сезона, което би довело лигата до финансова катастрофа.

Барбър добави още, че Брайтън, които се бори да не изпадне, няма да бъде доволен от това, ако се стигне до това мачовете да се играят на неутрален терен.

„Разбира се, разбираме, че при много трудните обстоятелства сме изправени пред това, че всеки вариант трябва да бъде разгледан, но това трябва да е, само когато е безопасно да се направи това за всички“, написа той.

„Ясно е, че всички ние трябва да сме готови да приемем някои компромиси и напълно разбираме защо мачове при затворени врати е много вероятно да се случи, за да изиграем останалите ни срещи, като същевременно продължаваме изцяло да подкрепяме усилията на правителството да ограничи разпространението на коронавирус. Но в този критичен момент от сезона да се играят мачове на неутрални места, според нас, може да окаже съществен ефект върху целостта на състезанието. Пет от нашите девет останали мача, които трябва да се играят на „Амекс“, всичките пет мача са много трудни, но четири са срещу някои от най-големите клубове в европейския футбол", гласеше още съобщението на Барбър.

Брайтън трябва да посрещне Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити на „Амекс“ в следващите си четири домакински мача.