Бърнли е с 10 точки преднина на върха в Чемпиъншип в първия сезон на Венсан Компани начело. Въпреки че Манчестър Сити е само на пет точки от лидера Арсенал във Висшата лига и все още има шанс в европейските и вътрешни купи, престоят на Пеп Гуардиола беше поставен под въпрос на фона на продължаващите разследвания за предполагаеми нарушения на финансовите правила на клуба. Докато Компани беше едно от многото имена, спрягани за работата в Сити, белгиецът твърди, че сега моментът не е подходящ.

"Мисля, че Сити винаги трябва да има най-добрия мениджър в света, никой друг и това не съм аз. Така че фокусът е само Бърнли да се подобрява и ще видим. "Гражданите" имат най-добрия мениджър в света днес и се надявам той да остане още 10 години, а ако не, те трябва да имат най-добрия мениджър в света след Пеп. От моя страна съм доста надолу в класацията", сподели Компани.

Победата на Манчестър Сити над Бристол Сити в петия кръг на Купата на Англия създаде среща между Компани и бившия му мениджър, с когото той отпразнува две титли във Висшата лига, две Купи на Лигата и триумф в Купата на Англия. Въпреки редицата бурни коментари през последните седмици, Гуардиола ще бъде начело на "гражданите" в обозримо време, тъй като разследването на Висшата лига вероятно ще отнеме няколко месеца или дори години, за да стигне до своето заключение.