Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе на върха на щастието след минималния успех с 1:0 над Лестър Сити. Победата прати „гражданите” за пореден път на върха в Англия, като им е нужна победа в последния кръг, за да дублират своята титла от миналата година.

Гуардиола „изрази съжалението” си към много хора, затвърждавайки, че играчи като Венсан Компани, Джо Харт и Пабло Сабалета за изградили Сити като клуб на футболната карта.

Сити държи титлата след бижу и много труден мач

„Абсолютно невероятен гол, без съмнения. Играхме прекрасно, а очакванията ми бяха, че Лестър ще бъде по-офанзивен от последните си мачове, но те се защитаваха дълбоко. Изиграхме колебливо първо полувреме и прекрасно второ такова, знаейки за какво точно излизаме. Съжалявам за много хора, но ето ни тук. Много хора, медии се надяваха Ливърпул да бъде на върха след днес и наистина съжалявам за тези хора, защото сега вече всичко си зависи от нас”, започна Пеп Гуардиола.

„Компани е тук от повече от 10 години и помогна много за израстването на отбора. Играчи, като него, Джо Харт, Пабло Сабалета помагат на младите и утвърждават клуба. Венсан Компани е чудесен футболист, когато е здрав”, довери още Хосеп Гуардиола.

„Остава още един мач, който ще е труден като днешния. Гостуваме и видяхме как Брайтън игра срещу Арсенал, нов сичко вече е в нашите ръце. Не забравяйте, че можеше да бъдем на десет точки от върха, ако бяхме загубили от Ливърпул у дома. Бяхме седем точки назад, а сега в последния мач държим съдбата си в нашите ръце и трябва да се подготвим добре”, каза още Пеп.

„Не знам дали Брайтън ще се защитава дълбоко или ще бъде офанзивен, но зная, че ще е трудно. Надявам се, че ще се представим шампионски и ще ликуваме накрая”, завърши Хосеп Гуардиола.