Ливърпул вчера взе убедителна победа с 4:1 над Кардиф Сити във Висшата лига, но в съблекалнята на „червените” един миг беше най-обсъжданият. Централният бранител Деян Ловрен влезе в полезрението на всички, не и без помощта на втория капитан Джеймс Милнър, който собственоръчно го обяви за победител в битката за „комедиен момент на годината”.

Причината беше едно наглед нелепо препъване на Ловрен към края мача, когато хърватинът се бе включил в предни позиции за статично положение. След като не успя при изстрела си с глава към вратата на Нийл Етъридж, Ловрен се зае да се прибира към собствената си половина и без чужда помощ се препъна в собствения си крак и падна на тревата.

„Още едно професионално представяне”, написа Милнър в социалните мрежи по повод успеха и добави: „… но комедийният момент на годината отива при Деян Ловрен, който впусна в състезание на три крака съвсем сам.”

Самият Ловрен също прие с чувство за хумор ситуацията. „Кофти момент за симулация”, беше коментарът на 29-годишният играч.