Мениджърът на Кардиф Сити Нийл Уорнък, чийто тим загуби вчера с 1:4 от Ливърпул, изрази мнение, че „червените” няма да издържат на убийственото темпо, което шампионът на Англия Манчестър Сити ще налага през сезона. Въпреки това опитният специалист – вторият най-възрастен от всички в английския елит – вярва, че тимът на Юрген Клоп има всички аргументи през този сезон да триумфира в Шампионската лига.

Вчерашният успех остави Ливърпул поне временно начело на класирането с 26 пункта. Сити е втори с 23, като в понеделник ще трябва да изиграе своя мач от кръга, който го противопоставя на Тотнъм.

„Ливърпул определено се върна в челото на таблицата, със сигурност”, заяви 69-годишният Уорнък. „Аз обаче си мисля, че те имат по-големи шансове в Шампионската лига и ФА Къп, ако трябва да съм съвсем честен.”

Уорнък е в позиция да прави сравнения между Сити (0:5 през септември) и Ливърпул, защото тимът вече игра по веднъж срещу всеки от големите претенденти за трофея. „Просто си мисля, че Манчестър Сити просто имат малко повече постоянство, което демонстрират седмица след седмица в лигата.”

„Определено обаче Ливърпул е отборът, който се подобри най-много чрез летните си трансфери. Един Господ знае какво би могло да се случи, ако и през следващото лято тимът доведе още един или двама класни играчи”, допълни Уорнък.