Трансферът на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона е вече факт. Въпросителните около бразилеца обаче не стихват. Кой номер ще вземе полузащитника на „Камп Ноу“? Това се чуди каталунското издание Sport.es.

От медията сочат, че възможността е халфът да носи фланелка с номер 24 на гърба си, тъй като само той е свободен в момента. Същевременно се сочи, че с оглед почти сигурната разлъка с Арда Туран и седмицата ще бъде освободена. Такава ще бъде и съдбата на номер 14 след раздялата с Хавиер Масчерано.

Кога ще дебютира Коутиньо?

Коутиньо играеше с номер 10 в Ливърпул. В Барселона обаче той е запазен за виртуоза Лионел Меси. В националния на Бразилия Коутиньо е с фланелка с номер 11, който обаче при „блаугранас“ носи Усман Дембеле.

Свърши се! Трансферът на Коутиньо в Барса бе обявен

Клоп на раздяла с Коутиньо: Сърцето и душата на Ливърпул не могат да бъдат трансферирани

Сделката на Филипе Коутиньо бе затворена за 160 милиона евро. Толкова ще брои Барса на Ливърпул, а това нарежда халфа сред най-скъпите трансфери в историята до момента. Коутиньо ще е играч на каталунците в следващите пет сезона. Освобождаващата му клауза се равнява на главозамайващите 400 милиона евро. 

Представянето на Коутиньо ще бъде в понеделник, 8 януари.