Най-логичното нещо се случи. Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола очаквано беше определен за треньор на сезона във Висшата лига от Асоциацията на футболните мениджъри в Англия.

Под ръководството на испанския спец "гражданите" спечелиха повече от убедително титлата с безпрецедентен актив от 100 точки, като подобриха куп рекорди, сред които тези за най-много победи в рамките на една кампания (32 от 38 мача) и за най-много отбелязани голове (106).

По-рано през седмицата стана ясно, че Футболист на сезона в Премиършип е топреализаторът в най-високото ниво на английския футбол Мохамед Салах от Ливърпул. Той наниза 32 попадения, с което подобри рекорда за голове в рамките на един сезон с 38 кръга. Така и не можа обаче да задмине Анди Коул и Алън Шиърър, които имат по 34 в 42 кръга. 

За мениджър на годината във второто ниво на английския футбол Дъй Чемпиъншип беше определен Нуно Еспирито Санто, който изведе Уулвърхямптън до титлата.

Босът на Кардиф Сити Нийл Уорнък пък получи приз за специални постижения, след като за рекорден осми път спечели промоция за по-горна дивизия. Той изведе уелсците до второто място в Чемпиъншип и през следващата кампания тимът заслужи правото да играе в елита.