Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали новото попълнение на тима Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал. Трансферът между „червените“ и лондончани бе финализиран днес, а английският национал подписа договор за срок от пет сезона.

„Аз съм наистина, наистина щастлив, че подписахме с Алекс. От последния мач чаках и се надявах, че можем да направим този трансфер и когато разбрах, че вече е наш беше фантастично. Спомням си когато го видях за първи път на живо. Беше в Дортмунд през 2014. Той се появи като смяна за Арсенал и повлия сериозно на мача. Той се открои веднага заради скоростта и уменията, които притежава. Спомням си как преследваше Мхитарян до наказателното поле, където направи брилянтна намеса и спаси сигурен гол“, коментира Клоп пред официалния сайт на клуба.

Официално: Чембърлейн е футболист на Ливърпул

„Спечелихме мача, но загубихме реванша в Лондон, когато той започна като титуляр и игра добре. Мисля, че в този мач удари гредата. Оттогава го следвам и когато разбрах, че има възможност да го привлечем, нямаше нужда да мисля два пъти“, спомни си още германският специалист.

„Слушам, че се говори много за позиции, но нека говорим за самия футболист. Той е играч с наистина добри качества, който винаги дава най-доброто за тима си. Той може да е млад, но има много опит във Висшата лига, Шампионската лига и за националния си тим. Той вече е много, много добър футболисти и смятам, че Окс има характера и желанието да става дори още по-добър. Това наистина ме кара да се вълнувам“, продължи Клоп.

Вижте! Окс позира с фланелката на Ливърпул

„Чембърлейн направи трудното решение да напусне един велик клуб и да премине в друг такъв. Мисля, че имаше пред себе си много други опции, а това че успяхме да го вземем означава, че съм много доволен. Решението му не бе лесно, но мисля, че направи добро такова, тръгвайки на това пътуване с този състав от талантливи играчи и нашите велики фенове. Приветствам го с добре дошъл в семейството на Ливърпул“, завърши Юрген Клоп.