Ливърпул финализира сделката за полузащитника Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал. Новината бе потвърдена от двата клуба днес, въпреки че още снощи стана ясно, че трансферът е договорен.

Чембърлейн премина задължителните медицински тестове на базата на националния тим на Англия „Сейнт Джорджс Парк“, след което парафира своя дългосрочен контракт с отбора от „Анфийлд“.

Вижте Чембърлейн с фланелката на Ливърпул!

Договорът на английския национал с Ливърпул е за пет години, въпреки че в различни източници се съобщава и за срок от шест години.

„В момента съм с националния тим на Англия, така че се намирам в базата на тима. Първо искам да кажа, че съм доволен, че подписвам с Ливърпул. Искам също да изкажа голямата си благодарност към всички във Футболната асоциация, които направиха възможно всичко това, използвайки базата за прегледите. Това бе от огромна помощ“, коментира Чембърлейн след приключването на сделката.

„Нямам какво много да кажа днес. Тук съм с националния тим на Англия, а пред нас предстоят два важни мача и искам да се фокусирам върху тях. Нямам търпение да се появя на Мелууд. Ще видите първото ми интервю по клубната телевизия“, каза още вече бившият футболист на Арсенал.

Окслейд-Чембърлейн отхвърли възможността да играе в Челси, за да подпише с тима на Ливърпул. "Червените" ще платят сума от порядъка на 35-40 млн. паунда.