Юрген Клоп изпрати специално съобщение до Върджил ван Дайк, след като бранителят бе награден за „Най-добър играч” за сезон 2018/19 в  неделя вечерта. Холандският национал прибра наградата, след като неговият колега Мохамед Салах триумфира през миналата година на церемония в Лондон след звездния сезон, който прави в сърцето на отбраната на „червените”.

Ван Дайк срещна съпротивата на друг свой съотборник – Садио Мане, както и триото от Манчестър Сити Серхио Агуеро, Бернардо Силва и Рахийм Стърлинг. Плеймейкърът на Челси Еден Азар акумулира Топ 5.

Именно Клоп загуби Ван Дайк от Саутхемптън през януари 2018-а година, споделяйки, че неговият №4 е „човекът” във видеосъобщение по време на церемонията.

„Изключително съм горд, че за втора поредна година мога да говоря за чудесен играч, който печели наградата, Върджил. Кой може да си представи, когато той беше млад футболист в Холандия, че ще стане толкова голям играч? Сега целият свят е вперил погледите си в теб и съм щастлив, защото аз съм допринесъл поне малко за теб в развитието ти. Ще ми се аз да съм виновен изцяло, но определено не е така. Той вече бе завършен играч, когато го закупихме от Саутхемптън”, стартира Клоп.

„Всичко е до работата. От първия момент, в който имахме възможността да работим заедно, знаех, че ти си човекът – особено през този сезон”.

„Мога да кажа същото за Садио, Андрю и Трент, защото те знаят, че в този момент имаме специална група играчи, които са заедно. Именно качеството, което имате ни спомага да правим този сезон. Заслужихте наградите си, без никакво съмнение, но аз мисля, че трябваше да има още три, четири, пет, шест или повече футболисти от отбора на Ливърпул. Все пак и Сити играе добър сезон, така че е хубаво да има играчи и от техния тим”, завърши с усмивка Юрген Клоп.