Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк спечели първата индивидуална награда за сезона, след като надви Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити и още четири други футболисти, за да грабне наградата за „Играч на сезона” в Англия. Трофеят е изключително ценен на Острова, след като самите футболисти могат да гласуват за другите, но без да избират себе си или свои съотборници.

Клоп за наградата на Ван Дайк: Знаех, че ти си човекът!

Иначе другите, които бяха в Топ 5, бяха Серхио Агуеро, Бернардо Силва, Садио Мане и Еден Азар.

Твърденията са, че Ван Дайк е събрал 56% от гласовете, като Стърлинг е взел 26%. Трети е футболистът на Тотнъм Хотспър Хюн-мин Сон със 7%, а Еден Азар е с 5%. Иначе другите, които бяха номинирани са Серхио Агуеро, Бернардо Силва, Садио Мане и Еден Азар.

Холандският бранител направи огромната разлика в играта на Ливърпул в защита през последните 18 месеца, откакто се присъедини от Саутхемптън за 75 милиона паунда. Ван Дайк е един от основните играчи, които удържат Ливърпул в яростната битка за тазгодишната титла на Англия с Манчестър Сити, като в допълнение мърсисайдци се подсилиха и с Алисон Бекер на вратата.

През миналата година наградата отново бе взета от играч на Ливърпул – Мохамед Салах. Именно египтянинът бе един от първите хора в социалните мрежи, който поздрави своя съотборник с пост в Тwitter.

Същевременно четирима футболисти от отбора на Юрген Клоп попаднаха в идеалния отбор на годината - Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън, Садио Мане и Трент Александър-Арнолд.