Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възхвали всичките си футболисти след успеха над Хъдърсфийлд с 5:0, който отново прати отборът му на върха във временното подреждане с мач повече от Манчестър Сити. Германецът похвали Наби Кейта за здравата работа в защита, а също така довери, че е щял да получи „сърдечен удар” при пропуска след смяната на Окслейд-Чембърлейн.

„Всичко днес бе чудесно, наистина брилянтно представяне от нас. Подходът към мача бе точният, който исках, така че съм щастлив”, започна Юрген Клоп.

„Наби Кейта стартира по феноменален начин. Той е завършен полузащитник, а днес направи най-силния си мач, що се отнася до защитната игра. Той е много бърз в малки пространства и не можеш да го спреш. Не знам колко точно топки блокира тази вечер. Хората ме питаха защо го оставихме една година още в Лайпциг. Той се нуждае от време за адаптация, която благодаря на Господ, че вече приключи за него”, продължи германецът.

„Почти получих удар при пропуска на Окслейд-Чембърлейн, но видяхте усмивката му. Той е чудесен човек. По-добър човек е, отколкото футболист – представете си го. Окслейд е наистина феноменален състезател, така че сме щастливи за него. Интензитетът в лигата е висок към този момент след една година отсъствие, но ще работим внимателно с Алекс. Виждате го и на тренировка, а всички са развълнувани. Това бе перфектен мач за Окслейд”, продължи Юрген Клоп.

„Вече сме фокусиране за следващия ни мач. Имаме предвид как можем да създаваме проблеми за опонента. Това е чудесен отбор, с чудесни играчи, които се справиха добре срещу Хъдърсфийлд, отбор, който играе много добре, отколкото показват резултатите”, завърши Юрген Клоп.