Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа много ласкаво за представянето на своите футболисти след успеха с 4:0 над Арсенал в 3-ия кръг на Висшата лига. Германецът заяви, че всички похвали са изцяло за играчите, които са главните виновници за изразителната победа.

Демоните на Клоп оглозгаха импотентния Арсенал

„След мачовете по средата на седмицата трябва моменталически да изкачиш планината. Наистина се усещаше, че мачът беше динамичен, искахме да се принудим да бъдем силни физически и точно такива бяхме. Играхме наистина добре организирани”, каза Клопо.

„Ако дадеш на Арсенал време и пространство, то губиш мача още преди той да е почнал.  Не смятам, че те успяха да направят много от това, което искаха. Заслугата е изцяло на момчетата, понеже се трудиха наистина усърдно.”

Кариус изправи "Анфийлд" на нокти

Германецът също така обясни защо е извадил титулярния дотук страж Симон Миньоле от състава.  „Това напълно нормално решение, не се отнася до представянето на Симон. Той спечели битката в предсезонната подготовка. Искаме да имаме трима силни вратари. Симон винаги е точен, винаги се представя добре, умно момче е, направо машина, той е нашият №1. Когато разполагаш с трима вратари, трябва да му даваш и почивка. Симон не беше съвсем щастлив, не поиска тази почивка, която е повече психическа, отколкото физическа.”

Естествено интервюто на Клоп не мина и без въпроси на продължаващата трансферна сага около звездата Филипе Коутиньо. „Нещата не опират до увереност в тази ситуация, а до това какво са казали собствениците. Така стоят нещата. Няма проблем да продължим така. И сами се сещате, че ако той бе част от мача, едва ли щяхме да се представим по-зле. Днес видяхме 11 невероятни индивидуални представяния”, завърши Клоп.