Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп жегна леко големия съперник Манчестър Юнайтед преди зрелищното дерби на „Анифийлд“ от 8-ия кръг на Висшата лига. Германецът припомни как Филипе Коутиньо съсипа атмосферата на „Олд Трафорд“ през миналия сезон, когато „червените“ отстраниха отколешните си врагове в Лига Европа.

Двете срещи във втория по сила европейски клубен турнир бяха исторически, тъй като за първи път Ливърпул и Юнайтед изнесоха съперничеството си извън Острова. Мърсисайдци спечелиха с 2:0 първия мач, а на реванша стигнаха до 1:1 именно с попадението на Коутиньо.

„Бяхме много по-добри в първия мач на „Анфийлд“. Създадохме фантастична атмосфера и играчите бяха вдъхновени от нея“, припомни Клоп.

„Гостуването в реванша беше моето първо на „Олд Трафорд“. Може би хората не обичат да го чуват, но и там атмосферата беше доста добра. И тя промени леко мача, като доказа, че такива неща наистина се случват.“

„Юнайтед играеше по-добре, но ние убихме тази атмосфера с чудесния гол на Филипе в 45-ата минута. Оттам нататък мачът не беше така труден“, допълни Клоп.