Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп показа ясно, че не му е приятно да отговаря на въпроси, които касаят легендата на клуба Стивън Джерард. Отказването на бившия английски национал от футбола откри широко поле за спекулации, каквито обаче не са по вкуса на германския специалист.

Мърсисайдци отправиха до бележития си играч оферта за работа в клубната академия, тъй като ясно, че Джерард желае да натрупа опит на треньорското поприще. Амбицията на прохождащия наставник е да започне на най-ниското ниво и постепенно да израства, като междувременно ще се появява и като телевизионен анализатор.

Преди предстоящия двубой между Ливърпул и Съндърланд от Висшата лига Клоп даде обичайния брифинг, където обаче въпрос за Стиви Джи леко го вбеси. „Стивън е топ играч, но не е важно какво мисля аз. Важното е какво мислят хората. Аз няма как да им повлияя“, заяви Клопо.

„Спрете да ме използвате, за да съчинявате истории за Стивън Джерард. Аз не съм ви нужен. Ако искате да пишете за него, пишете! Той го заслужава. Не използвайте обаче моето име, защото аз нямам нищо общо със случая“, накара се на репортерите Клоп.