Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори спокойно след изминалото нулево равенство в мърсисайдското дерби с Евертън. Хиксът прати Ливърпул на втора позиция, а вече Висшата лига е оглавена от Манчестър Сити, които имат точка превес пред „червените”. Това не притеснява Клоп, който потвърди, че разликата не е голяма, а просто отборът му трябва да печели мачовете си до края.

„Окей, това беше труден мач поради различни причини и див опонент. Мачът се проведе под бурен вятър, а това не помогна на никого. Мачът бе труден за контролиране, въпреки че имахме три или четири големи шанса чрез Мохамед Салах и Фабиньо. Не си спомням те да са имали положения. Резултатът е 0:0 и запазваме добрата серия срещу тях, не както искахме, но мачът бе труден”, започна Клоп.

„Салах правеше всичко правилно до последната секунда. Имахме нашите моменти и се борихме за това, което искаме. Нашите дербита приключиха и сега ни остава да си изиграем мачовете до края. Не беше гениален мач от наша страна, но взимаме точката срещу опонент, който бе два пъти по-мотивиран”, констатира германецът.

„Приемаме ситуацията. Следващият мач с Бърнли е на само 500 метра оттук, но ще е съвършено различен. Трябва да покажем стабилност и да се борим за искания от нас резултат”, довери още Клоп.

„Моята жена не бе тук днес, но сърцето ми беше с феновете ни. Знам колко важно е за тях да се представяме добре, момчетата също са наясно. Борим се заедно до края, а накрая ще видим какво ще ни поднесе животът. Садио Мане изигра един от най-добрите си мачове, а Роберто Фирмино изглеждаше добре. Мо Салах трябва да работи за правилните моменти и ситуации. Не мислихме за Манчестър Сити и дали ще са с точка пред нас или зад нас. Сега сме зад тях, но пък не е толкова далеч. Те трябва да печелят, ние трябва да печелим, така че нека видим кой ще спечели повече до края на сезона”, допълни още Юрген Клоп.