Мениджърът Юрген Клоп възнамерява да даде шанс на юноши и резерви в мача на Ливърпул за купата на ФА срещу Уулвърхемптън в понеделник, но не и на изгряващата звезда Ки-Яна Хувър. 16-годишният защитник тренира с първия отбор след силна серия от мачове за юношеските формации, но германецът все още не е сигурен дали да го пусне в игра.

"Той е част от нашето бъдеще, със сигурност. Но какво ще правим с него в този определен мач, в момента не мога да кажа", каза Клоп.

"Ако Жоел Матип и Джо Гомес бяха здрави и във форма през цялото това време, Ки-Яна най-вероятно нямаше да тренира с първия отбор. Това обаче не е така и той е в групата, а аз се радвам, когато гледам как играе. Ки-Яна е много добър футболист и е уверен в уменията си. Виждам това всеки ден и се радвам за него. Със сигурност той е част от нашето бъдеще. Дали ще бъде звезда? Не знам. Но той е в отбора, учи се и се развива", каза мениджърът на лидерите в английското първенство.

Срещата ще можете да проследите по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA в понеделник, 7 януари, от 21.45 часа.

Прогресът на холандския юношески национал е една от причините Юрген Клоп да се съгласи да пусне Натейниъл Клайн под наем в Борнемът в петък. Титуляр на десния бек е Трент Александър-Арнолд, а негов заместник е контузеният в момента Джо Гомес./БТА