Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прие, доколкото бе в състояние, спокойно първото шампионатно поражение на своя тим през сезона. След 1:2 над Манчестър Сити на „Етихад” германецът призна, че неговият тим съвсем не е изиграл най-добрия си мач, като в същото време имал по-малко късмет от съперника при чистите голови ситуации, които изработи.

„Напрежението беше голямо”, призна Клоп след срещата. „Много интензивен мач. Ние нямахме късмет при завършващия удар. Най-малкото нямахме толкова, колкото Сити имаше.”

„Лерой Сане успя да вкара (с помощта на гредата – б.р.), а при ситуацията със Садио Мане той удари гредата. Те имаха техните периоди, в които доминираха и всички усетиха динамиката. Ние обаче се върнахме в срещата и имахме големи положения. Беше ясно, че ще е така.”

„Длъжен си да вкараш подобни положения. При гола на Агуеро – той нямаше никакъв ъгъл спрямо вратата. При подобни ситуации ние не успяваме да вкараме.”

„Нито за нас, нито за Сити това беше най-добрият мач, защото се постарахме да направим живота труден за съперника. Вече казах на момчетата, че всичко е окей. Загубихме, но и такива моменти ще има. Тази вечер не беше приятно, но не е и най-големият проблем на света.”

Клоп имаше доста сериозни претенции за непоказан червен картон на Венсан Компани в 31-ата минута, когато белгиецът атакува с прекомерна сила и бутоните Мохамед Салах. За действието си капитанът на „гражданите” получи само жълт картон. „Наистина харесвам Венсан Компани, но как, за Бога, това не е червен картон? Той е последен в защита и влиза здраво. Ако беше ударил Мо Салах по-здраво, той можеше да е аут до края на сезона. За съдията не е лесно и може би той не е видял ситуацията така, както я видях аз.”

„Нашите очаквания са високи. Можем да играем по-добре. От друга страна, стана интензивен двубой. Трябва да приемеш нещата такива, каквито са. Не може винаги да доминираш. С малко повече късмет можеше да направим и 2:2, което би било перфектно за нас”, допълни Клоп пред „Скай Спортс”.