Шампионско шоу предложи Ливърпул, побеждавайки Челси с 5:3 в мач от предпоследния кръг на Висшата лига на Англия. Наби Кейта (23), Трент Александър-Арнолд (38), Жоржиньо Вайналдум (43), Роберто Фирмино (55) и Алекс Окслейд-Чембърлейн (84) вкараха головете за "мърсисайдци". Оливие Жиру в добавеното време на първата част, Тами Ейбрахам (61) и Кристиян Пулишич (73) се разписаха за лондончани.

getty images
27 снимки

Челси влезе по-уверено в мача и логично първата възможност за гол се откри пред Мейсън Маунт още в 7-ата минута. Добро взаимодействие на десния фланг между Вилиан и Рийс Джеймс завърши с отлично центриране на последния в наказателното поле. Там Маунт налетя на топката, но ударът му с глава мина над вратата. Рийс Джеймс опита да изненада Алисон в 16-ата минута с шут от дистанция, но и неговият мерник изневери.

Ливърпул отговори с добра атака на Наби Кейта, но тя бе спряна пред наказателното поле от защитата на гостите. Именно той откри резултата на "Анфийлд" със страхотна тупалка в 23-ата минута. Домакините отнеха топката в половината на Челси и най-дейният Кейта напредна и с огромно самочувствие изстреля истински снаряд, който не остави шансове на Кепа.

В 38-ата минута Александър-Арнолд отбеляза още по-красиво попадение. Той изпълни по блестящ начин пряк свободен удар, който препарира Кепа за втори път. 
Пет минути по-късно преднината на Ливърпул стана класическа. Центриране от корнер на Алекснадър-Арнолд предизвика разбъркване в наказателното поле на Челси, в което най-съобразителен се оказа Вайналдум и с удар от  въздуха се разписа за 3:0.

В добавеното време на първото полувреме Оливие Жиру върна едно попадение. Вилиан бе оставен непокрит и шутира, Алисон успя да избие, но след това Жиру с добавка направи 3:1.

Десет минути след почивката марково центриране на Александър-Арнолд отдясно постави в шах отбраната на Челси и Фирмино с глава матира за четвърти път лондончани.

Веднага след това Лампард пусна в игра Пулишич, Ейбрахам и Хъдсън-Одой. Резултатът бе светкавичен - в 61-вата минута Пулишич проби отляво и поднесе топката на  Ейбрахам който отблизо намали.

В 73-тата минута Пулишич завърза интригата в мача, след като показа страхотен контрол над топката в наказателното поле на Ливърпул и я прати неспасяемо в горния десен ъгъл.

ЛИВЪРПУЛ - ЧЕЛСИ 5:3

1:0 Наби Кейта 23

2:0 Трент Александър-Арнолд 38

3:0 Жоржиньо Вайналдум 43

3:1 Оливие Жилу 45+3

4:1 Роберто Фирмино 55

4:2 Тами Ейбрахам 61

4:3 Кристиян Пулишич 73

5:3 Алекс Окслейд-Чембърлейн 84

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Салах, Фирмино, Мане

Челси: Кепа, Джеймс, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Вилиан, Жиру