Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма идеята да остане в историята на „червените”, като треньорът, който е „забавен”, но никога не е спечелил даден трофей с отбора.

Германецът отпразнува тригодишнина начело на 18-кратния шампион на Англия през изминалия понеделник. Клоп пое Ливърпул през октомври 2015 година, като тогава обеща да донесе жадуваната титла на „Анфийлд” до четири години. През тези три години Клоп достигна до три финала – един път за Купата на Лигата, един път за Лига Европа, както и последният – в Шампионска лига срещу Реал Мадрид. За съжаление на „червените” и трите срещи бяха загубени.

„Казвал съм го няколко пъти. Нямам идея кога ще спечелим трофеи, но съм сигурен, че отборът ще спечели нещо”, сподели Клоп пред медиите.

„Нека оставим тези неща за бъдещето и да се насладим на света, на футбола, както и на нашето ежедневие. Никой не желае обаче да се върне 10 или 20 години назад в живота си и да каже – „Да, тогава играехме много добър футбол, но не спечелихме нищо, докато Клоп беше начело”. Това не искам да става. Имаме времето да направим нещо наистина специално и знаем, че можем да го сторим”, продължи германският наставник.

Ливърпул е считан за най-големия съперник на Манчестър Сити в битката за титлата от Премиър лийг през този сезон. Двата тима са в челото на таблицата, с по 20 точки, а там е и Челси, който също има същия актив. Единственото, което разделя трите тима е головата разлика помежду им.

“Изглежда наистина, че сме на добър път, ала е нужно да поддържаме това ниво дълго време. Другите отбори също са направили стъпка напред, а борбата ще е много тежка тази година. Нашият проблем е, че другите отбори надграждат поне малко. Така правим и ние и ти не можеш да се отпуснеш и за миг. Невъзможно е просто. Всички опитват да достигнат следващото ниво, а това е предизвикателство, което ние трябва да приемем”, продължи наставникът на Ливърпул.

След паузата за национални отбори, Ливърпул има визита във Висшата лига на Хъдърсфийлд.

„В много спортове да завършиш втори, то се прибираш със сребърен медал. Във футбола, това не значи нищо. Не значи и нищо за мен. Искам да спечеля и зная, че съм способен. Давам всичко от себе си, знанията, страстта, сърцето, опита и хвърлям всичко на сто процента. Работим в една насока, ала дотогава трябва да се наслаждаваме на добри времена”, завърши Юрген Клоп.