Ливърпул срещу Манчестър Сити трябваше да бъде бижуто на 8-ия кръг във Висшата лига, но и двата съперника действаха изключително предпазливо. Стратегиите и на Юрген Клоп, и на Хосеп Гуардиола говореха достатъчно за големия респект между съперниците.

Съвсем не е случаен фактът, че срещата приключи с едва 2 точни изстрела - по един за всеки тим. "Гражданите" опитаха да избегнат пословичната преса на "червените", като търсеха отвеждането на топката по фланговете покрай блока от 6-има футболисти, който е така характерен за Ливърпул. Въпреки този факт Сити рискуваше твърде малко дори по този начин, като главният стремеж беше да не се оставят пространства на "червените" за контраатака.

От своя страна Ливърпул също не беше така остър, какъвто бе в самото начало на сезона. При мърсисайдци се наблюдаваше значително отстъпление от почти 70 процента при опитаните подавания във финалната третина в сравнение с гостуването срещу Челси. Подобна продукция имаше и от страна на Манчестър Сити, който отправи едва 5 удара от игра в сравнение с 14-те срещу Арсенал в първия кръг.