Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана ще бъде на разположение на Юрген Клоп за предстоящия мач на мърсисайдци срещу Хъдърсфийлд във Висшата лига.

30-годишният полузащитник игра само три минути за първия тим през този сезон, след като получи поредната си контузия при тренировка за английския национален отбор. Завръщането на полузащитника може да даде допълнителни опции на германския наставник на Ливърпул в средата на терена, който има проблеми в тази зона.

По време на дуела с Манчестър Сити, Джеймс Милнър се контузи и бе заменен и се очаква да липсва около месец. Същевременно новото попълнение Фабиньо все още не може да свикне с интензитета на игра на „червените”, а друг нов полузащитник – Наби Кейта, също получи спазъм по време на срещата с Наполи в ШЛ (0:1), ала игра в следващия мач срещу Манчестър Сити (0:0).

Последният старт за Лалана при Юрген Клоп беше по време на домакинството на Порто в Шампионска лига през изминалия сезон, а последният му гол датира от май 2017 – срещу Мидълзбро във Висшата лига на Англия.