Наставникът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде песимистични новини преди предстоящото домакинство срещу Лутън Таун на "Анфийлд". Причината за тях са, че германецът подчерта, че контузията на Диого Жота от визитата на Брентфорд ще го извади от игра за повече от месец и той ще е аут за финала на Карабао Къп. Същата съдба спохожда и Алисон Бекер и Къртис Джоунс.

Същевременно опитният наставник не каза нищо за Мохамед Салах и Дарвин Нунес, за които също се твърдеше, че имат проблеми след гостуването на "пчеличките", но мълчанието се прие като позитивен знак.

"Бих искал да кажа, че нямаме проблеми, но имаме такива. Алисон има мускулна контузия, която не знаем колко време ще отнеме, но определено няма да се върне в обозримо бъдеще. Диого е аут заради проблем в коляното, Къртис е с проблем костта и с връзката. За Диого става въпрос за месеци, а не са седмици. Не мога да дам срокове.  За останалите ще гледаме ден за ден. Трент и Собослай са близо до завръщането, но все още не тренират с отбора, така че все още не са на разположение".

 

"Намираме се на мястото, на което сме, заради младите играчи. Все още имаме опции благодарение на тях – Джеймс Макконъл, Боби Кларк, Люис Кумас, Джейдън Данс са огромни таланти. Ще видим какво ще направим. Лутън играе невероятно дори в мачовете, в които губи. Имахме труден двубой на техния стадион. Сега откриха как да се чувстват удобно и при владеенето на топката. Рос Баркли се връща към най-доброто от себе си. При Локонга си личи, че е взет под наем от Арсенал. Ситуацията с Том Локиър ги сближи и те станаха по-единни. Заслужават уважение", заяви Клоп по време на днешната си пресконференция.