Ливърпул продължи перфектния си старт през новия сезон във Висшата лига, след като победи като гост с 2:1 Лестър. „Червените” поведоха с два гола през първата част на Садио Мане и Роберто Фирмино, но в средата на второто полувреме стражът на гостите Алисон Бекер направи груба грешка, която позволи на „лисиците” да намалят.

И излагацията на Алисон не спря "червения" марш

Именно този гаф беше основният акцент по време на пресконференцията на Юрген Клоп след успеха в Лестър. Германският наставник е знаел, че рано или късно такава грешка е щяла да дойде, но не е притеснен от този факт.

„Знаех, че това ще се случи и знам, че няма да се повтори отново. Аз го зная, както и Алисон. Трябва да се учим от грешките си”, бяха първите думи на Юрген Клоп

„Нашият вратар е основна част от нашата игра и ние го използваме, с цел да комбинираме с него. При гола на Лестър – Джо Гомес трябваше да изчисти топката. Той реши да подаде на Алисон, който също трябваше да я изчисти. Това е”, продължи германският мениджър на Ливърпул.

„Хубаво бе, че вкарахме ранен гол. Казвал съм го и преди – сухият терен не предразполага играта да е добра. Лестър опита да бъде агресивен, но не му позволихме, тъй като се предвижвахме добре. През втората част контролирахме топката, както и стояхме добре, когато топката бе в чуждото владение. Имахме ситуации, в които можеше да имаме малко повече късмет, но смятам, че успехът е напълно заслужен”, довери за срещата Клоп.

„Щях да се зарадвам, ако някой ми беше казал преди старта на сезона, че ще имаме 12 точки след четири срещи, а също така и да имаме най-малко допуснати голове. Сега следват срещи с националните отбори за момчетата и се надявам да се върнат здрави, след което стартираме отново във Висшата лига”, завърши Клоп.