Вторият най-скъп вратар в историята – Алисон Бекер заяви, че няма как промени навиците си понякога да дриблира с топка в крака. Думите дойдоха скоро след като мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че все още не е свикнал с лукса да има бразилски вратар.

Мърсисайдци платиха на Рома 65 милиона паунда за подписа на 25-годишния футболист. Макар че от началото на сезона във Висшата лига минаха едва 3 кръга, в тях Алисон успя да покаже част от причините за подобна инвестиция. Наред със спасяванията при домакинското 1:0 над Брайтън южноамериканецът пофлиртува с топката, когато по впечатляващ начин я копна над опитващия да го пресира Антони Нокер, с което заслужи овации от страна на публиката. Малко по-късно обаче при сходно изпълнение Алисон почти остави Глен Мъри да му отнеме кълбото пред собствената врата.

„Давам най-доброто от себе си, за да помагам на отбора в изграждането на атаките”, сподели Алисон. „Ако понякога се случи ситуация, при която има нужда да дриблирам, го правя внимателно. Може да се окаже твърде рисково, но това е част от играта. Ние сме отбор, който започва атаките си от защитата, а топката се движи по земята.”

„Такива са характеристиките на Ливърпул. Грешките са възможни, но ние работим през седмицата, за да играем по правилен начин в мачовете”, допълни Алисон.

„Да се надяваме, че ще продължа да помагам на отбора, все пак футболът е колективно усилие. Имам своя принос, но все пак основната ми отговорност си остават „сухите” мрежи. Ако не допуснем гол, ще бъдем една идея по-близо до успеха, защото атаката ни е наистина добра. Чувствам се уютно в една страхотна атмосфера сред голям луб, а всички работят в една посока – да побеждаваме”, каза още Алисон.

Още по темата:

Клоп не пожела да похвали Алисон за техниката срещу Брайтън

Алисон впечатли свой съотборник