Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че звездата на отбора Филипе Коутиньо няма да вземе участие в съботното дерби срещу Манчестър Сити от 4-ия кръг на Висшата лига.  Германецът побърза да поясни, че това няма нищо общо с разразилата се трансферна сага, предизвикана от интереса на Барселона.

Коутиньо аут от състава на Ливърпул за дербито

Още вчера – при първата тренировка, която Коутиньо проведе с отбора след паузата за националните тимове – наставникът на мърсисайдци намекна, че може би няма да прибързва с връщането на футболиста в игра. 25-годишният играч в течение на 3 седмици се оплакваше от травма в гърба, която мнозина считаха за оправдание, докато Барса кръжеше безуспешно около него.

Клоп: Разговарях с Коутиньо, всичко е точно

Клоп парира още веднъж слуховете, че взаимоотношенията му с Коутиньо са се променили, особено след подадената от играча миналия месец молба за трансфер.

„Мога да обясня малко – може би някои от вас са преживели временни раздели в една добра връзка. Може би е било с жена ви или някой друг. Не е хубаво да мислиш за времето, когато сте били разделени”, коментира Клопо.

Усмихнатият Коутиньо поднови тренировки с Ливърпул

„Не беше най-лекото време, но това е трансферният прозорец. Не се случва за първи път и няма да е за последно в историята, когато подобни събития се развиват.”

„Наистина смятам, че се справихме със ситуацията добре. Не всички неща, които излизаха във вестниците бяха 100 процента истина, но е нормално доста истории да се появяват при подобна ситуация.”

Роналдиньо: Барса ще се върне за Коутиньо

„Нищо обаче от това, което е стигнало до моето знание, не е било непростимо. Най-важното е, че никой не е казвал или правил нещо, за което да си помисля: „О, това вече е прекалено.”

„Той се върна вчера и прие на 100 процента ситуацията. Дори не трябваше да казвам нищо за цялата работа”, завърши Клоп.