Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е имал личен разговор със звездата на отбора Филипе Коутиньо, който за първи път от доста време тренира наравно с отбора.

Бразилецът бе в центъра на една от големите летни саги на трансферния пазар, като не сполучи с желанието си да премине в Барселона. Той се завърна на „Мелууд” след участие за бразилския национален отбор, като все още чака първия си официален мач за „червените” през сезона. Дотук се твърдеше, че той е измъчван от травма в гърба.

Усмихнатият Коутиньо поднови тренировки с Ливърпул

„Нещата са малко различни. Роберто Фирмино игра малко по-дълго във втория мач на Бразилия, но и двамата са здрави, а това е добре”, коментира Клоп.

„Разбира се, нещата са различни и заради Фил, знам какво си мислят хората, но Фил имаше проблем в гърба в течение на няколко седмици и не можеше да тренира, така че пропусна около 3 седмици. Да, той отиде на лагер с националния отбор и тренираше нормално, но сега се готвим за редовния сезони и ни предстоят 7 мача до следващата международна пауза. Видяхме го как тренира днес и си помислих: „ОК, може би трябва да го използваме веднага, понеже беше много добър”, но в това няма никакъв смисъл.”

Легенда на Ливърпул очаква Коутиньо в действие срещу Сити

„Винаги трябва да взимаме едно и също решение: дали еди-кой си се нуждае от още тренировки или може да играе? Да, засега той ще трябва да се труди малко повече от останалите, но дойде в много, много добро настроение и изглежда наистина обещаващо.”

„Личен разговор? Да, разбира се. Всичко е наред, всичко е точно. Няма какво друго да кажа всъщност. Той се върна и проведохме един наистина ползотворен разговор, така че нещата са добре”, допълни Клоп.