Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали капитана на тима Джордан Хендерсън след отличното му представяне в мача срещу Саутехмптън, спечелен от „червените” с 3:1 на „Сейнт Мерис”.

Английският национал се появи на терена при резултат 1:1 и бе с основна заслуга за обрата, асистирайки на Мохамед Салах за 2:1 и вкарвайки третия гол за своя тим в мача. Хендерсън не се бе разписвал за „червените” от септември 2017 година.

Полузащитникът на Ливърпул често е критикуван за играта си от фенове и медии, но според Клоп това е така заради големите очаквания към него. Хендерсън наследи не кой да е, а легендата на клуба Стивън Джерард през 2015. Мениджърът на тима обаче не спира да защитава своя капитан, въпреки критиките.

„Този гол означава много за него, както и за нас. Той е фантастично момче. Хендерсън заслужава всички похвали, въпреки че не получава много”, коментира Клоп.

„От моя гледна точка, Хендо е брилянтен футболист. Той е нашият капитан, има фантастичен характер. Ако трябваше да напиша книга за него, тя щеше да бъде от 500 страници. Аз съм позитивен”, продължи той.

„Най-трудната работа във футбола в последните 500 години е да бъде заместен Стивън Джерард. Хората си мислят, че ако не е Стивън, то той не е достатъчно добър. Хендерсън се справи с това изключително добре и може да бъде наистина горд от този факт. Сега трябва да мислим за бъдещето си, а той е много важна част от нашия тим”, каза още Юрген Клоп.