Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че неговият отбор ще „направи всичко необходимо“ да подготви Диого Жота и Роберто Фирмино и двамата да са на линия за предстоящия финал срещу Челси за Купата на Лигата в неделя.

Жота получи сериозни болки в глезена по време на успеха с 2:0 над Интер Милано, а Клоп каза, че Фирмино ще бъде „аут за известно време“ поради проблем в мускула си отново след мача с "нерадзурите".

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Двамата пропуснаха успеха с 3:1 над Норич Сити и се очаква да не участват и в отложения мач срещу Лийдс Юнайтед, който ще е в сряда, но Клоп отказа да ги отпише за предстоящото пътуване до славния „Уембли“.

Говорейки пред официалния сайт на клуба, германецът сподели: „Рано е да се взимат окончателни решения. Дори не знам дали ще вземем такива късно, но сега със сигурност е твърде рано. Видях и двамата днес и изглеждат добре, но тези двамата винаги изглеждат позитивно. Трябва да видим как вървим с възстановяването им, но със сигурност ще опитаме всичко“, коментира роденият в Щутгарт специалист.

Съперникът Челси ще разчита на Мейсън Маунт и Сесар Аспиликуета, които се излекуваха, но аут за финала по всяка вероятност ще бъдат Рийс Джеймс и Бен Чилуел.