Хари Кейн отрече да е симулирал, за да печели дузпи след двата противоречиви инцидента с негово участие в началото на сезона в Премиършип.

Капитанът на Англия бе въвлечен в спорна ситуация в заключителните мигове при равенството срещу Арсенал 2:2 на 1 септември, след като падна след минимален контакт с централния защитник на „топчиите“ Сократис. Това се случи след друг инцидент с Кейн в наказателното поле, когато той падна при домакинската загуба от Нюкасъл с 0:1 предишната седмица, но нападателят отрече да е симулант.

„Никога, и надявам се, да не го правя“, сподели той пред журналисти, когато бе запитан дали е симулирал. „Казах след мача с Арсенал, че ситуацията е 50/50, подобно на тази на „Уембли“, която бе отсъдена срещу нас преди година. Случва се във футбола. Аз съм играч, който знае как да използва тялото си – като нападател трябва да умееш това на всяко ниво. В центъра на терена това е нарушение. В наказателното поле – не винаги получаваш фаул“.

„Всеки си има мнение по въпроса. Аз не бях концентриран върху тези неща. За мен е важно да си върша работата на терена и най-важното е да печелим мачове“. Кейн има три гола във Висшата лига от началото на сезона – два гола за успеха над новака Астън Вила и точно изпълнената дузпа при визитата на Арсенал в Дербито на Северен Лондон. /БГНЕС