Бившият нападател на Тотнъм Ахмед Хасан Мидо даде съвет към мениджъра на тима Маурисио Почетино да остави Хари Кейн да си почине. 25-годишният нападател на „шпорите” стартира новата кампания с три гола и една асистенция, играейки в седем срещи от всички надпревари.

Лично Кейн призна, че е далеч от оптималното си ниво, а критиците твърдят, че голмайсторът на Мондиал 2018 е изморен, след като измине час игра. Аржентинският спец обаче не се съобразява със съветите и слага Кейн титуляр във всяка една среща, докато Мидо смята, че са му нужно между седем и десет дни пауза.

„Смятам, че Хари има нужда от малко почивка. Помня, че преди години Уейн Рууни се завърна от Световно първенство и изглеждаше уморен, а Сър Алекс Фъргюсън му даде ваканция за няколко седмици. Той се завърна като съвсем различен играч”, сподели Мидо пред SkySports.

„Знам, че тази задача е много трудна за Тотнъм, тъй като тимът няма добра алтернатива на Кейн, но ако бях на мястото на Почетино, то така щях да сторя. Той изглежда много уморен, а това е нормално, след като Англия достигна до полуфиналите на Световното. Като цяло Кейн играе в дълъг период от време на много висок интензитет и това в даден момент ще се отрази. Не смятам, че това трябва да се мотае, а напротив – за да може да е във важната фаза на сезона здрав, то сега трябва да остане извън състава. Не става въпрос само за физическа умора, а за стрес и психическа такава. Цялото напрежение върху него във Висшата лига е неимоверно голямо”, продължи египетският нападател.

Очаква се Хари Кейн да остане извън групата на „шпорите” за мача от Купата на Лигата срещу Уотфорд в сряда вечерта.