Маркъс Рашфорд вкара в три последователни мача от подновяването на сезона след Световното първенство през 2022 г., помагайки на Манчестър Юнайтед да се изкачи до четвъртото място във Висшата лига. Той е най-добрият голмайстор на клуба досега този сезон с 11 гола от 22 мача, доказвайки се като ключов играч в отбора на Ерик тен Хаг. Петкратният победител в Шампионската лига Каземиро, който премина в Юнайтед от Реал Мадрид миналия август, похвали отдадеността на Рашфорд и дори заяви, че той може да стане един от петте най-добри играчи в света, ако поддържа скорошната си форма.

Ще бъда много честен. Бях наистина изненадан от играча, който Рашфорд е. По мое мнение, особено като познавам футболиста извън терена, мога да ви кажа, че ако се справя добре, може да бъде един от петте най-добри играчи в света.

Той има невероятен начин да удря топката, има сила, бърз е, играе много умно. Той беше един от играчите, които наистина ме изненадаха. Разбира се, когато играеш в различна лига, ти вече познаваш играча, но това се случва, когато си в един и същи клуб всеки ден. Какъв грандиозен играч. Толкова ми е приятно да играя с него. Той ни дава много енергия. Радвам се да играя с него. И съм сигурен, че ако остане такъв, с условията, които има, той лесно може да бъде играч в топ 5, защото е изключителен", сподели бразилският полузащитник.