Нюкасъл отново е на дневен ред. Този път става дума за евентуалната продажба от Майк Ашли на арабския престолонаследник.

Сделката е в толкова напреднала фаза, че споразумението с точките е на масата. От снощи е последната информация, според която Майк Ашли се е прибрал в Лондон и е казал на своите хора да приключват сделката. Какво обаче може да се очаква, ако това стане факт и Ашли прибере 340-те милиона.

Говори се, че още лятото ще бъдат извадени поне 200 милиона паунда за трансфери.

Преди по-малко от година обаче е казал, че ако се разбере от медиите за такава сделка, няма да има сделка. В тази връзка може да се очаква всичко от него, тъй като е непредвидим и в крайна сметка в последния момент може да се откаже от продажбата.

Състоянието на държавния фонд на Саудитска Арабия е по-голям от състоянието на всички 20 собственика от Висшата лига взети заедно.

В мига, в който се върнат амбициозни собственици, истинските футболни хора ще се върнат на стадиона. Атмосферата ще е друга и ще стане трудно за другите клубове.

Нюкасъл има огромен голям потенциал от гледна точка на това, че клубът при липсата на успехи, ръководене и амбиции, клубът през последните 20 години неизменно до този сезон от 22 сезона, 17 бе в класацията на "Форбс" за най-богатите в света, защото има огромен стадион - 52 хиляди, единствен отбор е в града, хората в него са луди по футбола и дават много пари за фланелки, сувенири, шалове и билети всеки сезон. Потенциалът е Нюкасъл да стане поредният бранд във футбола.