Мнозина нападатели са минали през Висшата лига, някои са оставили дълбока диря, докато други са минали като метеор и бързо са забравени от феновете. Един от хората, които обаче завинаги ще останат в историята на английския елит е Димитър Бербатов. 

Българинът постигна някои неща, с които завинаги записа името си в книгата с постиженията на най-силното клубно първенство. И с едно от тях си осигури името му да бъде споменавано всеки път, когато настъпи Новата година. 

Бербо е във все още скромната, но изключително важна компания на играчите, които са отбелязвали първия гол в Премиършип на старта на дадена година. Той го стори с екипа на Фулъм в мача с Уест Бромич на "Дъ Хоуторнс". Това се случи в първите часове на 2013 г. 

Така той влезе в престижния клуб на реализиралите първия гол в английския елит за съответната година. А в списъка си личат имена като: Алън Шиърър, Уейн Рууни, Хари Кейн, Анди Коул, Паоло ди Канио и др. 

Честта за 2018 г. пък се откри пред Антони Нокер от Брайтън, който имаше нужда само от четири минути и половина, за да открие головата сметка на Висшата лига през 2018 г. в ранния обеден сблъсък на 1 януари с Борнемут.